Velikonoční slaninková rolka s bramborami
-
Příprava6 min.
-
Vaření23 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí1 566
Dnes jsme si pro Vás připravili opravdu výborný recept na chutnou roládu, která ze stolu zmizí vždy téměř okamžitě.
Dá se podávat i za studena i za tepla.
Když jsme ji naposledy připravili na posezení, všichni ptali recept!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 650 gramů brambor
- sůl podle chuti
- 50 gramů másla
- čerstvou petrželku
- čerstvý kopr
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- mletý pepř podle chuti
- 100 gramů černých oliv
- 300 gramů uzené slaniny
- 120 gramů žlutého sýra (plátky)
Takto budeme v receptu postupovat:
- Nejprve si oloupejte, omyjte a nakrájejte brambory. Ty pak vařte v mírně solené vodě do měkka.
- Když se uvaří, rozšťouchejte je spolu s máslem, jemně nasekanou petrželkou, koprem, parmazánem, kolečky černých oliv a také nezapomeňte podle libosti osolit a okořenit
- Vezměte formu na srnčí záda a vyskládejte do ní plátky slaniny. Na slaninu navrstvěte ochucenou bramborovou kaši, a nakonec ještě přidejte plátky žlutého sýra (čedar, eidam nebo ementál)
- Vše založte zbylými slaninovými plátky a dejte zapékat do trouby na 200°C po dobu 30 minut.
- Když se slaninová role upeče, vyjměte ji z trouby a nechte vychladnout. Potom pokrájejte na stejně široké plátky a podávejte.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: bukvarche.com/2020/12/22/руло-от-бекон-пълнено-с-картофи-най-вк